Over Stichting CZB

De start
De Contactgroep Zwangerschapsbeëindiging is opgericht in 2000 door een moeder die zelf een zwangerschap heeft beëindigd van een kind met een ernstige aandoening. Op dat moment was het erg lastig om met lotgenoten in contact te komen, daarom heeft zij zelf deze organisatie opgericht.

Het bestuur
De CZB is formeel een stichting met een bestuur dat bestaat uit vrouwen die zelf meemailen of hebben meegemaild op de mailinglist. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. Er zijn tot nu toe geen mogelijkheden gevonden om subsidie voor het werk te krijgen. De enige inkomsten die de CZB heeft, zijn de vrijwillige bijdragen van moeders die gaan meemailen en giften van mensen die ons ondersteunen.

De CZB in het beroepsveld
Door de jaren heen heeft de CZB een goede naam opgebouwd bij professionals die betrokken zijn bij zwangerschapsafbreking. Zowel gynaecologen, huisartsen, verloskundigen als maatschappelijk werkenden verwijzen ouders door. Dit komt mede door de folders van de CZB die in veel ziekenhuizen verkrijgbaar zijn.

Geen contactgegevens
Op deze site staan geen contactgegevens van de CZB, omdat er helaas mensen zijn die er misbruik van maken. Wil je toch in contact komen met ons, kijk dan op de pagina Contact.