Mailinglist

Het lotgenotencontact dat de CZB biedt, verloopt voornamelijk via e-mail. Wij beheren praatgroepen op internet (zgn. mailinglists) waaraan ouders kunnen deelnemen. Internet wordt vaak beschouwd als een onpersoonlijk medium. Onze mailinglists zijn dat zeker niet.

Alleen ouders die om eerdergenoemde reden een zwangerschap hebben beëindigd, kunnen aan de mailinglists deelnemen. Doordat deze beslotenheid is gegarandeerd, ontstaat er binnen de groepen een warme, open sfeer waarin ouders hun ervaringen en verdriet kunnen delen met andere ouders.

De aandoeningen die de kinderen van de deelnemende ouders hadden, zijn heel divers. Het Syndroom van Down (trisomie 21) is een veel voorkomende chromosoomafwijking binnen de CZB. Andere voorkomende ziektebeelden zijn o.a. trisomie 18, skeletdysplasie, meervoudige chromosoomafwijking, anencephalie.

Onze mailinglists staan open voor zowel mannen als vrouwen. Tot nu toe hebben zich voornamelijk moeders aangemeld, vaders zijn uiteraard van harte welkom. Voor deelname aan de mailinglists wordt een bijdrage gevraagd van € 15,-.

Met het invullen van onderstaand formulier meld je je aan voor deelname aan de mailinglist. Je wordt niet direct op de mailinglist geplaatst. Er zal eerst per e-mail een intake plaatsvinden.

Gaat je voorkeur uit naar persoonlijk lotgenotencontact? Dan kun je dat aangeven onderaan het formulier. Wij gaan dan voor je op zoek naar een passende lotgenote. Helaas kunnen wij niet garanderen dat dat ook daadwerkelijk lukt.

Normaal ontvang je binnen een week een reactie. Mocht je na het invullen van onderstaand formulier niets van ons horen, dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan. Neem dan contact met ons op via het volgende emailadres: StichtingCZB@gmail.com.

  Achternaam ouder(s) *:

  Voornaam *:

  Woonplaats *:

  E-mailadres *:

  Aandoening(en) van het kind *:

   

  Geslacht van het kind:

  jongenmeisjeonbekend

   

  Datum zwangerschapsbeëindiging *:

  Duur van de zwangerschap *:

   

  Ik wil graag in contact komen met lotgenoten:

  via de mailinglistvia persoonlijk contact

  Neem de anti spam code over:

  captcha